С какво толкова са по-добри залозите на живо, които бяха създадени от букмейкърите в началото на новото хилядолетие, че вече повече от половината оборот в букитата да бъде правен в разделите за лайв залози и там ли са най печелившите стратегии за футболни залози? Хубав и важен въпрос, който има два верни отговора – по-вълнуващи и по-информирани залози. Защо залозите на живо са по-информирани ? Представете си, че на обяд сте заложили за победа на Манчестър Юнайтед в мача на тима от вечерта. Предполага се, че сте направили анализ на мача на базата на статистиките и новините, което, разбира се, не е никак малко. Но не би ли бил залогът още по-информиран, ако почакате първия съдийски сигнал на двубоя, видите как се развива той и как са развиват коефициентите за него и чак тогава поставите залога си? Така ще увеличите информацията, на базата на която поставяте залога си, а и потребителското изживяване става дори още по-добро заради възможността да наблюдавате играта и движението на пазарите.

 

Ако имате възможност да гледате спортното събитие и да го съвместите със залагането, определено залозите в реално време ще ви станат много по-интересни а те са и най добрата стратегия за залагане. Също така, да не пропускаме и факта, че по този начин имате и по-голям шанс да намерите изгодна възможност за залог, тъй като можете да си дадете сметка каква е динамиката на играта и кой тим или състезател днес се представя добре и кой не толкова добре. Ако сте гледали достатъчно футболни мачове през живота си, вероятно вече сте придобили шестото чувство кога един тим, който изостава в резултата, има силите да направи обра. Също така, вероятно вече забелязвате кога водещият в резултата в отбор се опитва да отбележи още попадения и кога е задоволен от текущия резултат.

 

В сравнение с залозите преди началото на събитията, в залозите на живо имате възможността да осъществявате по-голям контрол върху положението. Ето един пример – Ювентус инкасират попадение в 60-ата минута на двубоя си срещу тима от зоната на изпадащите Кротоне. Мачът е на стадиона на Ювентус, домакините са много по-добрият отбор на терена, имали са малшанс пред гола и са допуснали “гол от нищото“. В момента, в залозите за успех на “Старата госпожа“ има много повече стойност в сравнение с който и да е момент в залаганията преди началото на сблъсъка. Ако мачът се бе развил по друг начин – например, домакините бяха повели с 1:0 на почивката – отново щяхте да имате много възможности за залог, тъй като букитата добавят специални пазари в лайв разделите си, като например пазари за победител в оставащото до края време, кой ще е следващият отбор, отбелязал гол, кой ще е следващият играч, отбелязал гол и т.н. Това е само капка в морето от много примери за различни варианти и ситуации из лайв бетинга, носещи изгодни възможности за играчите в букмейкърските къщи.

 

Търпение!

 

Как да печелим от залози на мачове в  лайв залаганията зависи до голяма степен от това да бъдеш търпелив и да правиш мъдър анализ на възможностите, които ти се предлагат от букито. В никакъв случай не залагайте парите си на големи коефициенти в опит да избиете загубата от по-рано направен залог в мача. Това определено не е правилният метод, по който един умен играч трябва да възстанови допуснатите загуби.

 

Нуждата от показване на търпение има смисъл и в още едно отношение. Ставките в първите минути на срещата не са от най-изгодните и поради тази причина е най-добре да не бързате със залозите и са изчакате да видите какъв ще е развоят на двубоя, когато хем ще имате по-добра представа за съотношението на силите на терена, хем и вече коефициентите ще са се покачили. Само защото единият тим е по-силен от другия и се определя като фаворит от букмейкъри и специалисти не означава задължително, че той наистина ще бъде по-силният отбор и на терена и ще стигне до победата. Ако бъдете достатъчно търпеливи и погледате събитието поне 15-20 минутки без да поставяте никакви залози, вече ще сте си направили изводите дали наистина определяният като фаворит тим показва преимущество и на игрището. Ако резултатът още е 0-0, ставките за победа на фаворита ще са се вдигнали спрямо тези от първите 2-3 минути на срещата.

 

Не забравяйте закъснението в картината на живо

 

Важно е да се отбележи, че прякото предаване на живо не е “на живо“ в пълния смисъл на думата. Ако наблюдавате едно спортно събитие чрез лайв стрийминг услугата на някой букмейкър, по телевизията или от друг източник в интернет, във всеки случай ще има между 5 и 15 секунди закъснение между действието и момента, в който го виждате. Защо ви го казваме това? Казваме ви го, за да не си въобразявате, че можете да отреагирате по-бързо от букмейкърската къща.  Много хора скачат към залозите, когато видят да се вкарва попадение, надявайки се да поставят залога преди букмейкърът да е отразил попадението и да е променил ставките си. Букмейкърите има как да бъдат победени, но не по този начин, а с умни залози!

 

Необходимо е време

 

Лайв залаганията предоставят на клиентите повече шансове за успешни залози, ала по същия начин и изискват от тях и повече отделено време. Когато се появи изгодна възможност, вие трябва да сте в сайта и да я грабнете, тъй като при залозите на живо изгодните възможности не траят много дълго време. Когато залагате пре-мач, можете да си направите анализа в удобно за вас време и след това нямате никакъв ангажимент, но ако ще залагате на живо, трябва да сте на линия по време на провеждането на събитието.

 

Абстрахирайте се от динамиката на коефициентите

 

Коефициентите в лайв бетинга се променят със страшна динамика, даже и на игрището да не е станало нищо толкова интересно. Според някои, това е нарочно използван приом от букмейкърските къщи, който цели да обърка играча. Трябва да се опитате това да не се случва. Гледайте на честите промени в коефициентите като на възможност, а не като на заплаха.

 

Заключение

 

Като заключение можем да обобщим, че лайв залаганията предлагат на залагащите повече опции и в повечето случаи и по-добри коефициенти. Те са и много по-вълнуващи и динамични, заради което и са толкова популярни в днешни дни. Динамиката обаче кара много играчи да поставят големи и необмислени залози, които бързо стопяват банката им, така че трябва да имате добър план за управление на банката, който да спазвате стриктно.

bet365 affiliates