Функцията “Cash Out“, известна още в България и като “затваряне на залог“ e сравнително нова мода в интернет букмейкърските къщи. Тази функция позволява на играчите да си осигурят гарантирана печалба, когато залогът се развива добре към момента на затварянето на залога, или да лимитират евентуалните си загуби, когато залогът не се е развил толкова добре към момента на затварянето. Преди изобретяването и навлизането на тази опция, играчите нямаха никакво влияние върху залозите, след като веднъж са ги поставили – оставаше им единствено да чакат последния съдийски сигнал, последната точка или изтичането на последваната секунда. Тогава, за нашите фишове имаше само два възможни развоя – те бяха или напълно печеливши или напълно губещи. Функцията Cash Out променя това, предоставяйки на клиентите в букмейкърските къщи още един възможен развой, който може да се каже, че е някъде по средата на досегашните два варианта.

В следващите редове ще ви разкажем по какъв начин функционира Cash Out, както и ще и дадем няколко примера при какви ситуации можете да го използвате. След това ще анализираме и защо букмейкърските къщи също имат изгода от предлагането на такава опция.

Как функционира затварянето на залога?

Опцията за Cash Out става възможна в момента, в който вече залогът е поставен. Когато вече сте избрали селекцията или селекциите за вашия фиш и сте натиснали върху “Заложи“ бутона, който официализира залога, в раздела на направените залози във вашия букмейкър можете да видите във всеки един момент каква е сумата на печалбата, която ще получите, ако решите да затворите своя залог в този момент.

Нека да представим три примерни ситуации за затваряне на залог.

Първи пример

Направили сте залог на стойност 100 лв. в пазара за победител в мача между Каляри и Палермо от италианската Серия А. Залогът, който сте поставили, е за победа на домакините от Каляри, а коефициентът е 2.00. Тоест, ако Каляри спечелят трите точки в този двубой, вие ще вземете 200 лв. и ще имате нетна печалба от точно 100 лв. Наблюдавате срещата в реално време и с радост виждате как вашият тим отбелязва за 1:0 в последните минути на първата част. Влизате в букмейкъра си и виждате, че можете да затворите залога си на момента и да вземете 150 лв. С други думи, можете на момента да реализирате нетна печалба от 50 лв. и вече това какво ще се случи през втората част не ви интересува по никакъв начин, защото няма влияние върху залога.

Втори пример

Заложили сте 100 лв. на множествен залог с три мача във фиша. Първите две срещи ви излизат на 2.10 и 2.40 ставки, а до старта на третия двубой остават няколко минутки. Cash Out функцията в този случай ви предлага да грабнете 400 лв. без да чакате последния мач. Ако оставите залога си активен до края и и третия мач е успешен, печалбата ще е 1000 лв. Всичко зависи от вас – искате ли да вземете сигурната печалба сега или да я рискувате с идеята да вземете по-голяма?

Трети пример

Заложили сте 100 лв. за победа на Порто срещу Бенфика на 1.70 коефициент. Отново гледате мача, но този път, за ваше съжаление, Бенфика отбелязват гол в средата на първото полувреме. От видяното до момента сте стигнали до извода, че Бенфика се представят на по-високо ниво от Порто и смятате, че Порто няма да има силите да стигне до пълен обрат и да вземе победата. В страницата на залозите си виждате, че чрез Кеш Аут функцията можете да затворите залога и да вземете 30 лв. Ще бъдете на загуба, но пък 30 лв. са по-добре от 0 лв., нали?

Каква е изгодата на букмейкърските къщи да предлагат Cash Out?

Две са главните причини, заради които букмейкърските къщи предлагат на потребителите си функцията за затваряне на залог.

Първата е най-естествената – просто клиентите им я искат! Кеш Аутът дава повече опции на играчите и прави процесът по поставяне на залози по-вълнуващ. Букмейкърите печелят клиенти, предлагайки на клиентите си тази функция.

Втората е, че функцията реално дава на букмейкърите по-големи печалби. Предлаганите печалби чрез тази функция са една идея по-ниски от реалните вероятности към момента на затварянето. Разликата е изключително малка и няма да се усети от индивидуалния потребител, но букитата имат милиони клиенти и, като се събере тази разлика от всички тях, вече тя е напълно осезаема.

Предимства и недостатъци на Cash Out

Най-хубавото преимущество на Cash Out е, че имате шанса да си осигурите сигурна печалба и не е необходимо да треперите до последния съдийски сигнал. Всеки от нас е изтръпвал в последните минути на срещите, когато разликата в резултата е само един гол, а противниковият отбор атакува мощно и изходът от залога не е ясен до самия му край. Видяли сте, че отборът, за който сте заложили, се представя по-зле от опонента си, въпреки че към момента е напред в резултата. Както вече отбелязахме, функцията може да се използва много успешно и за лимитиране на загубите. Когато не виждате как вашия отбор или играч може да обърне резултата, Cash Out ви дава възможност да вземете част от вложените пари.

Cash Out има един недостатък и той е, че използвайки функцията ще спечелите по-малко пари, отколкото ако бяхте изчакали до края и залогът ви бе спечелил. Не е приятно усещането да затвориш залога си и по този начин да изпуснеш по-голяма печалба, затова влагайте мисъл и логика, когато използвате тази опция.

bet365 affiliates