Неприятните серии са част от играта

На практика на всеки един играч му се е случвало да попадне в серия от губещи залози. На всеки вероятно му се е случвало да попадне и в серия от успешни онлайн залози и определено чувството от тези серии е много приятно, но истината е, че няма как да се разминем и с отрицателните серии. Дори и професионалните типстъри, които се издържат от залози на спорт и които в дългосрочен план са на много голям плюс, са изпадали многократно в дупка. Разликата между аматьорите и професионалистите обаче е, че професионалистите знаят как да се справят с тях и успяват да направят така, че те да не са фатални за банката им.

Всъщност, ако една серия от неуспешни залози ви коства целия размер на банката ви, то значи използвате много погрешна система за управление на банката си. С други думи, най-вероятно залагате твърде големи суми на един залог и по този начин системата ви не може да понесе една малко по-дълга поредица от загуби. Но ако тази серия не води до голям срив на банката, значи не бива да се притеснявате от нея и трябва да сте доволни от начина, по който управлявате парите си. Дори можете да извлечете позитиви от серията като направите анализ дали има обективни причини за нейното появяване – различни от липсата на късмет – така че за в бъдеще да не попадате или поне да попадате по-рядко в такива. Ако анализът ви покаже, че такива обективни причини просто отсъстват, то можете да бъдете напълно спокойни, тъй като губещите серии са нещо напълно нормално и отговорник за повечето от тях е вариацията в залаганията. Тази вариация рано или късно ще се обърне в положителна посока и ще започнете да печелите.

Починете си

Да направим едно сравнение между един спортист на професионално ниво и един играч в света на спортните залози и online залози в bet365. Това сравнение е много удачно по темата за преодоляване на лошата форма. Както вече отбелязахме, дори и най-успешните типстъри изпадат в дупки, но успешното и безпроблемното им излизане от тях е това, което прави разликата между тях и непрофесионалните играчи, които играят единствено за удоволствие.

Поставете се на мястото на един футболен треньор, чиито тим е загубил преди минути важен двубой с дузпи. Едва ли ще искате веднага след тази злощастна загуба да започне нов важен двубой. Играчите имат нужда от малко почивка, за да изчистят главите си от неприятните емоции, а на вас ви трябва също малко почивка, в който да помислите дали не сте сбъркали някъде в стратегията за двубоя, да направите оценка на пораженията и помислите кои играчи ще имат силите да вземат победата в следващия сблъсък. Точно по този начин трябва да се действа и в случаите, когато ни се налага да преодоляваме сериите от загуби в спортните залози и спортни стратегии. Когато имате чувството, че неприятната серия е оказала отрицателно влияние върху настроението ви и ще доведе до взимането на грешни решения, оставете за известно време залозите и си дайте почивка. Колко ще е това “известно време“ зависи изцяло от вас и от времето, което ви е нужно, за да се възстановите. Най-добре тази почивка да бъде от поне 1-2 дни, в които да помислите дали сте взели някакви грешни решения и защо сте ги взели. Защото може би загубите ви не са били плод само на лош късмет, а на не достатъчно добре анализирани залози и спортни прогнози.

Направете анализ на историята на залозите си

В случай, че серията ви от загуби е наистина много дълга и това доведе до спад на банката ви до критично ниски нива, значи най-вероятно вече трудно можем да си говорим за лош късмет, а по-скоро става въпрос за неща, които правите из основи грешно. Едното нещо, което в никакъв случай не бива да се опитвате да правите, е да търсите “избиване“ на загубените пари с нови по-високи залози. Вместо това, влезте в раздела “история на залозите“ във вашата букмейкърска къща (на практика всички сайтове за футболни залози имат такъв раздел) и имате добър шанс да намерите слабото място в играта си – тоест, нещата, в които бъркате.

Отличен подход, който можете да използвате когато правите преглед на историята на залозите си, е да си направите коментар на метода, който сте използвали при правенето на всеки един от залозите. Винаги ли сте стояли плътно до предварително установения план за мениджмънт на банката? Винаги ли сте правили анализ на всеки отделен залог по правилния начин? Отговаряйте си на тези въпроси и не се опитвайте да се излъжете – много важно е да бъдете напълно откровени пред себе си. Ако не сте спазвали добра дисциплина при управлението на банката си (правили сте, например, залози с несъразмерно големи суми спрямо размера на банката ви) или сте избирали мачовете за залозите си поради грешни причини, направете си необходимите поуки от това. Дори и залогът да е бил печеливш, отново си вземете поуки, ако сте допуснали някоя от тези грешки, тъй като тогава просто сте имали добър късмет, но ако продължите по същия начин, то този начин на работа определено ще доведе и до загуби. Не съществува по-удачен метод да направите анализ на грешките си и да се справите с неуспешните серии от прегледа на “студената“ статистика.

Не се страхувайте

Никога не позволявайте на духа ви да падне. Пак отбелязваме – сериите от неуспешни залози са част от играта, случват се и ще продължат да се случват, дори и да вършите всичко по-най-добрия начин. Дори и да сте в такава неприятна серия, ако правите всичко както трябва, продължете да го правите по същия начин. Не се отказвайте от плана си, ако сте убедени, че той е добър. А ако той е наистина добър, няма начин просто да не излезете от дупката.

Разбира се, тези серии не са приятни за никого, а най-неприятна е първата такава. При следващите малко или много вече ще сте изтръпнали, но при първата ще ви обладае съмнение в уменията ви и дори можете да решите да се откажете от залозите си заради нея. След като преминете през първата лоша серия обаче, вече ще знаете, че не трябва да се страхувате от тях, тъй като те рано или късно приключват. Не бива серия от няколко последователни неуспешни залога да доведат до смяна на плана, ако не откриете в плана си важни пропуски.

Не забравяйте, че след всяка нощ идва ден. Винаги се опитвайте да правите нещата по най-добрия начин и не се страхувайте от резултатите, винаги има и други букита с спортни залози бонус без депозит, а в интернет има много спортни залози стратегии. Ако намерите пропуски в плана си, дайте си малко почивка, поправете и и се върнете по-силни от всякога!

bet365 affiliates