Отдавна отминаха времената, когато залагащите нямаше как да направят залог, ако изпуснат началото на един мач. Благодарение на онлайн букмейкърите, сега можете да поставяте залози във всеки един момент в интервала между първия и последния съдийски сигнал. Залозите на живо са предпочитана форма на игра от много любители на залозите, тъй като те носят много емоции, а и също така допълнителни изгодни възможности за печелене на пари. Доказателство за това е, че над половината от поставените залози в най-големия световен букмейкър Bet365 се поставят именно в раздела за залози на живо.

За да изпитвате не само емоцията от залозите на живо, ами и да можете да печелите пари чрез тях, добре е да използвате някоя стратегия. Такива, които са специално предназначени за залозите на живо, можете да намерите много в интернет пространството.

Трябва обаче да имате предвид, че не съществува стратегия, която да работи перфектно във всяка ситуация. Въпреки това, някои стратегии са наистина добри и, ако ги използвате разумно и в правилните моменти, те могат да ви печелят пари.

Лайв залози с минимален риск

Макар много аматьори в залозите да са на обратното мнение, най-голямата цел за един играч трябва да бъде не да увеличи колкото се може печалбите, а да намали до минимум евентуалните загуби. А след като намалиш евентуалните загуби, вече можеш да започнеш да работиш и върху увеличаването на печалбите.

Много успешни играчи използват стратегията за арбитраж в залозите на живо която е можеби най добрата стратегия за залагане на футболни залози, чието използване става възможно благодарение на много пазари, които добавят букитата след началото на срещата. Арбитражът в залаганията на живо е страхотен начин не само да минимизираш шанса от загуба, но и даже да направиш залога си абсолютно безрисков с гарантирана печалба.

Тази стратегия за залагане на футболни мачове използва комбиниране от няколко залога – единият от тях се прави преди срещата да започне, а другият (или другите) се поставят в течението на мача. Естествено, трябва да се надявате на добро развитие на игровото действие, за да можете да си гарантирате сигурна печалба. Идеалният сценарий е да поставите два взаимноизключващи се залога, като ставките и за двата да бъдат над 2.00. В такъв случай, без значение кой от двата залога излезе печеливш, вие ще имате 100%-ва печалба.

Как става това? Например, можете да поставите залог за Оувър 2,5 гола преди да започне двубоя и да се надявате да видите попадение в първите му минути. В случай, че гол падне в очакваното от вас време, ставката за Ъндър 2,5 ще се покачи чувствително и ще покрие първия ви залог.

Обратният сценарий е също често експлоатиран от играчите – да заложите за Ъндър 2,5 гола пре-мач на ставка по-висока от 2.00, когато очаквате да не падат попадения в началото на срещата. Ако двубоят се задържи 15-20 минути при нулево равенство, коефициентът при залозите на живо за Оувър 2,5 гола също ще стане над 2.00 и така ще имате сигурна печалба, без да се интересувате какво ще стане до края на двубоя.

Лайв залози на картони и система за корнери

През последните години все по-сериозно навлязоха на пазара залозите на корнери и картони. Има различни типове залози в букмейкърите за картони, но най-предпочитаният вид е комбиниран залог за жълтите и червените картони, при които картонът с жълт цвят носи една точка, а този с червен – две точки. Залогът се поставя за Под/Над определен брой точки.

Ако имате възможност да гледате срещата на живо (това може да стане и чрез лайв стрийминг услугите, които предлагат водещите букмейкъри), ще можете да забележите дали напрежението на терена е по-високо от нормалното и, ако това е така, вероятността за картони става много по-голяма. В разгорещените мачове с много сблъсъци и спорове между играчи има огромен шанс да станем свидетели на плеяда от картони.

Що се отнася до залозите за брой на корнерите, това се приема като един от най-интригуващите видове залози от огромна част от играчите. Корнерите са повече като брой в сравнение с головете или картоните и затова на играчите имат усещането за непрестанен екшън. В повечето случаи, сайтовете за залози предлагат еднакви ставки за линиите Под/Над 9,5 или Под/Над 10,5 корнера. Специфичното при този тип залог е, че качествата и уменията на двата тима не са от толкова голямо значение.

В пре-мач залозите броят на корнерите е трудно предвидим и е все едно да играеш тото. Нещата се променят обаче, когато следите мача и залагате на живо. Печеливша стратегия за залагане е да направите залог моментално след падането на първото попадение, когато то се случва в първата част на двубоя.

Първият гол в повечето случаи работи като катализатор за този тим, който вече изостава в резултата, тъй като сега той е задължен да организира повече атаки, а повелият в резултата отбор най-често започва предимно да се защитава (това важи, когато двата отбора са равностойни). Тези ситуации можете да ги използвате за залог на пазарите за отбор с повече изпълнени корнери.

Лайв залози за обрат на фаворита

Често се случва по-силният отбор да инкасира неочаквано попадение в първите минути на срещата и впоследствие да обърне мача. Хубавото е, че когато един отбор допусне гол, дори и той да е много по-силен от противника си, ставките за негова победа се вдигат значително и в много от случаите имаме изгодна възможност за залог. Най-добре е да гледате срещата, така че да можете да сте убедени, че изоставащият тим има силите да направи обрата. Защото все пак има и случаи, когато един отбор наистина е много по-силен, но просто в този ден не играе добре.

Що се отнася до двубоите между два равностойни отбора, трябва да запомните, че преимуществото често се сменя и, ако в началото на срещата единият тим играе по-силно, това не означава задължително, че това ще остане така и до края на мача. Най-вероятно е да видим честа смяна на силите в двубои като такива в битка за оцеляване или класиране за Европа, в турнирни срещи или пък между два враждуващи съперника. При тях всичко е много непредвидимо и не ви съветваме да разчитате много на това, което сте видяли да се случва на игрището до този момент.

Тази информация трябва да ви е полезна в стратегиите за залози на футболни мачове, и вече трябва да знаете как да печелим от залози на мачове.

bet365 affiliates