Ако имате достатъчно богат опит във футболните залагания на живо, най-вероятно сте забелязали, че в повечето случаи головете в последните минути на мача са разликата между скромната и голямата печалба. Добрата новина за тези, които са готови да търсят късни голове, е че статистиката е благосклонна към тях – в заключителната фаза на един двубой е в пъти по-вероятно да падне попадение, отколкото в която и да е друга фаза (по-конкретно, в последните 15 минути). Статистиката на много клубове дори показва, че в последните 15 минути на мачовете им да паднали повече от 3 пъти повече голове в сравнение с първите 15 минути на двубоите им. Букмейкърите предлагат много добри коефициенти за пазарите “Следващ гол”, когато двубоят отива към своя край, и поради тази причина залозите за попадение в последните 10-15 минути на мача могат да бъдат много доходоносно начинание. Въпреки това, не си мислете, че можете да залагате на случаен принцип и да печелите пари без да вложите никакви усилия.

Следете за признаци, които могат да подскажат късно попадение

Преди да направите залог за попадение в края на мача, първо трябва да имате достатъчно доводи, че това може да се случи. Търсете първенства с най много голове. Преди да заложите проверете резултатите в сайт за футболна статистика. В повечето случаи е най-добре да търсите мачове с равен резултат и поне единият тим да се опитва да достигне до победата или пък мачове, където единият тим губи към момента и прави мощен натиск, за да не си тръгне с празни ръце от двубоя. Например, ако Реал Мадрид и Осасуна играят при равен резултат в 70-ата или 80-ата минута на срещата на “Сантяго Бернабеу” и видите, че домакините правят всичко по силите си, за да стигнат до победата, значи имаме добра ситуация за залог на “Следващ гол”. На някои отбори просто им се случва твърде често да печелят мачовете си в последните минути. Спомнете си само за последните години на Алекс Фъргюсън на кормилото на Манчестър Юнайтед, когато една никак не малка част от спечелените победи на отбора идваха в заключителните минути, а не рядко и в заключителните секунди. Избягвайте първенствата с най малко голове.

Залагайте срещу отбора, който води в резултата

Друго нещо, което трябва да направите, преди да заложите за късен гол, е да поразмишлявате върху въпроса кой от двата отбора има по-голям шанс да отбележи следващото попадение. В случай, че и двата тима го търсят, остава варианта да направите залог за това просто да падне нов гол, но когато до гол се опитва да достигне само единият тим, букитата ви предлагат и други опции за залог.

Когато един тим е напред в резултата с един гол аванс, остават около 10 минути до последния съдийски сигнал и той се е окопал в собственото си наказателно поле без никакъв мисъл за организиране на нови атаки, можете да заложите за ново попадение в срещата, но такова, което да бъде вкарано конкретно от губещия към момента тим. Така ще вземете доста по-добър коефициент в сравнение със стандартния пазар за “Следващ гол”. Например, в двубоя Тотнъм – Евертън при резултат 1:1 в 80-ата минута, ако коефициентът за нов гол е 1.50, то коефициентът за следващ гол, вкаран от Тотнъм, може да бъде над 2.00.

Приложете агресия в залозите си

Когато гледате мача и виждате, че голът се пече, най-добрата стратегия е да залагате по-агресивно и да вкарвате още пари в пазара. Колкото повече времето напредва, толкова по-високи и по-високи ще стават ставките за вашия залог. Не е нужно да се ограничавате с един-единствен залог.

Например, пуснали сте си чрез лайв стрийминг услугата на букмейкър като Bet365 футболен мач и виждате, че домакинът изостава с едно попадение разлика и атакува с пълни сили. Резултатът е 0:1, а ставката за залог за Над 1,5 гола в двубоя е 2.00 към 80-ата минута. 5 минути по-късно, отборът-домакин все още не се е разписал, но продължава с яростния натиск в половината на съперника си и дори виждате, че той е станал още по-настъпателен. Можете да гледате и само да се молите залога ви да излезе, но можете и да направите още един залог за Над 1,5 гола, за който вече ще ви бъде предложен най-малко 3.00 коефициент. Когато мачът стигне продълженията, коефициентът ще е скочил до 6.00-7.00.

Ясно е, че това е агресивна и рискова стратегия, но да не забравяме колко голям е броят на попаденията в продълженията.

Не забравяйте да видите колко ще е продължението

Когато двубоят тъкмо влиза в своята 90-та минута, изчакайте малко преди да правите нови залози, за да можете да разберете каква ще е продължителността на добавеното време. Статистиката е доказала, че ако продължението е четири минути, има много по-голям шанс да видим гол, отколкото ако добавеното време е три минути. Една минута разлика, но тя има голямо влияние. Често реферите дават и по 5-6 минути добавено време. Понякога самото показване на таблото от четвъртия съдия дава нов психологически стимул на отбора, който търси гола (особено когато видяното число е достатъчно голямо).

bet365 affiliates