Интернет революцията доведе до златна ера за любителите на конните надбягвания. Голям брой букмейкъри се борят за вашите залози и се опитват да ви привлекат с всякакви екстри, включително високи коефициенти, специални бонуси за конни залози и пряко предаване на надбягванията.

Тези неща откриват фантастични възможности за тези, които са достатъчно умни и дисциплинирани, за да ги използват. Ако вашето мнение за изхода от надпреварите е достатъчно добро, вие ще печелите и то ще печелите редовно от залози на конни залагания.

На базата на нашия опит в света на конните надбягвания и залозите на тях, ние ще ви предложим няколко златни правила за успешните залози на коне.

  1. Специализирайте се

Има толкова много състезания, особено през лятото, че е почти невъзможно да следиш всичко, което се случва. Това би ви накара да се разпокъсате и да не успеете да станете експерт в нищо. Стеснете кръга си от интереси и се опитвайте да залагате на по-малко състезания и видове залози, но с постоянна успеваемост.

  1. Когато времето се промени, бъдете търпеливи и изчакайте

Летните месеци са по традиция най-трудни за букмейкърите. Казано по-просто, времето през този период обикновено е по-сухо и настилката на надбягването си остава една и съща, което прави състезанията по-лесно предвидими.

Въпреки това, когато метеорологичните условия се променят, променят се и резултатите. Затова бъдете много внимателни, когато правите предварителния си анализ! Резултатите от надпревари на суха и твърда настилка могат да не бъдат много релевантни към предстоящата битка на мокра настилка, например.

  1. Следете конюктурата на състезанието

Това е най-малко отчитаният, но вероятно един от най-важните фактори при анализа на състезание, на което имате намерение да заложите.

Опитайте се да разберете стила на провеждане на гонката на главните действащи герои и какъв тип надбягване им харесва най-много. Например, ако има два твърдоглави бързи коня най-напред в надпреварата, те са способни да се съсипят един друг и вратата да се отвори за някой от следващите участници.

Също така, някои коне имат навика да се представят най-добре, когато нямат конкуренция и въздуха около тях е свободен, докато при други важи точно обратното – дават най-доброто от себе си, когато до тях тича друг кон.

До голяма степен тук става въпрос за “усещане” – нещо, което ще дойде с опита и с изглеждането на хиляди надбягвания.

  1. Следете отблизо скорошната форма и не робувайте на имена

Обикновено опитните коне, показали силни резултати в миналото и утвърдили се като имена, са надценявани по отношение на представянето, което наистина могат да покажат в момента.  Опитайте се да оставите на заден план предразсъдъците и и да се съсредоточите върху информацията, която има най-голямо влияние върху представянето – а именно, текущото състояние.

Често младите треньори са много по-мотивирани да се представят добре, отколкото тези, които са постигали успехи в миналото.

  1. Следете коефициентите

Коефициентите и тяхното движение дават винаги ценна информация, а при конните надбягвания получаваната информация е още по-ценна от обикновеното.

Например, какво означава, ако коефициентът за един кон падне от 8.00 на 3.00? Вероятно много професионални хендикапъри са заложили сериозна сума пари за този кон, което е принудило букмейкърите да намалят ставките за него. Макар и първоначалният коефициент да е бил доста по-добър, дори и при този коефициент залогът може да носи положителна очаквана стойност.

И обратното – какво означава, ако коефициентът се е вдигнал от 3.00 на 8.00? Вероятно е излязла някаква информация, която намалява шансовете на коня. Възможно е с него да има някакви проблеми и това да е накарало да букмейкърите да вдигнат коефициентите си.

Разбира се, движенията в коефициентите не винаги носят тази ценна информация, често всъщност не означават абсолютно нищо, но пък в повечето случаи могат да бъдат много полезни.

Други съвети

Хендикап състезания: Препоръчваме ви да залагате предимно на хендикап състезания. При този тип залози, тежестта, която всеки кон трябва да носи, е индивидуално определена на базата на миналите му резултати. Това се прави, за да бъдат шансовете на всички коне малко или много еднакви еднакви.

Минимален брой участници: Много играчи прилагат стратегията да се избягват конни надбягвания залози с шест или по-малко участници, тъй като те често се печелят от фаворити с ниски коефициенти, носещи ниска възвращаемост на направената инвестиция. Въпреки това, ако конят, който смятате за фаворит е с 3.00 коефициент, например, не е нужно да казваме, че залогът си струва.

Максимален брой участници: Друга често прилагана стратегия е да се избират надбягвания с максимум 13 участници. При тях участниците стават твърде много и процесът по прогнозиране на победителя е по-труден. Добър съвет е да избирате Each Way залози, а не директни залози за победител.

Трасета за избягване: Всеки залагащ има някои трасета, които не му носят успех. Факт е, че някои трасета имат повече променливи, правещи прогнозирането по-трудно. Такива, според нас, са Brighton, Folkestone, Goodwood и Wolverhampton. За радост, има стотици състезания, от които да избирате, така че можете спокойно да добавяте и други трасета, като пак ще имате достатъчно възможности за залози.

bet365 affiliates