Когато залагат на футболни мачове, повечето играчи инвестират парите си най-вече на пазарите за победител в мача и тези за брой на отбелязаните попадения в него (Под/Над 2,5 гола и т.н.), но за сметка на това пренебрегват залаганията на корнери. Тези играчи не осъзнават, че всъщност залаганията на корнери носят много добри възможности за печелене на пари, тъй като букмейкърите не обръщат чак такова внимание на тях (точно поради причината, че няма много голям интерес към залозите на корнери ) и често допускат грешки при определянето на коефициентите. Освен това, пазарите, свързани с броя на корнерите, са едни от най-динамичните пазари в света на спортните залози и носят много вълнуващи емоции. Затова прогнозите за корнери са доста добър вариант.

Преди да започнете да залагате на корнери обаче, има няколко неща, които е добре да имате предвид. В следващите редове ще ми представим няколко добри стратегии и съвети за футболни залози, които най-вероятно ще успеят да вдигнат процента на познатите ви залози на корнери. Печеленето от залози на корнери определено не е плод на късмет – в този вид пазар може да се вкарва много логика, в което ще се убедите, след като прочетете тази статия.

Тактиките на двата отбора

Различните отбори избират различен подход за влизане в даден мач. Някои треньори предпочитат да практикуват по-нападателна игра, когато срещата е на собствения им стадион, но за сметка на това предприемат напълно противоположна стратегия, когато двубоят е на чужд стадион. Това явление всъщност далеч не е някакъв рядък случай – дори може да се каже, че повечето от наставниците карат играчите си да играят по-отбранително в своите гостувания, да се закотвят в своята половина и да търсят по-голяма компактност, надявайки се да направят нещо в някоя контраатака. И, разбира се, колкото повече един отбор стои в половината си, толкова по-малко вероятно е да изпълнява корнери.

Това е един пример как стратегията за двубоя влияе пряко върху броя на корнерите. Ако имате очаквания с каква стратегия ще влязат в сблъсъка двата отбора, ще имате доста добра представа кой от тях ще е победител в пазара “Отбор с повече корнери в мача”. Все пак, трябва да обърнете внимание и на това до каква степен отборите се справят в играта на контри. Тимовете, които съумяват да пренасят играта в противниковата половина на висока скорост и са добри в преливането от отбрана в нападение е много по-вероятно да имат голям брой на изпълнените корнери от тези тимове, които не успяват да са толкова динамични на контраатака.

Друга важна особеност на стратегиите на треньорите, които влияят изключително много върху корнер пазарите, е зоната, в която наставникът е дал наставления да се атакува най-много. Някои отбори предпочитат да търсят гола чрез атаки през центъра на противниковата защита, а други търсят пролука в противниковата отбрана по двете крила. Статистиката показва, че когато един отбор прави повечето от атаките си през фланга, той в почти всички случаи достига до по-голям от средния брой корнери. Фланговите футболисти, разполагащи с висока скорост, обикновено говорят, че може да се очаква отборът им да печели повече ъглови удари. И това е напълно логично да бъде така – когато атаката се провежда по крилото, топката се приближава много повече пъти до аут линията. При атаките през центъра, топката по-рядко приближава аут линията, но за сметка на това е много по-опасно за противника, когато тя го все пак го направи. Освен това, когато футболист атакува по фланга, най-прекият път за защитника да избие топката е в корнер, докато при пробив през центъра защитниците обикновено засрещат фронтално топката и няма как да я изритат в ъглов удар, освен ако не се удари в тях чрез рикошет.

Имайте предвид, че повечето треньори търсят слабото място на противника и насочват повечето си атаки там. Може в последния мач отборът да е атакувал в 90% от случаите по фланга, но това може да е заради слабите бекове на този противник и не означава, че и в следващия мач ще наблюдаваме същата картинка.

Развой на двубоя

Ако гледате много мачове, вероятно вече сте се убедили, че се случва често фаворитът да изостане  резултата. Когато аутсайдерът вземе преднина, в почти всички случаи след това действието на терена се разиграва постоянно пред неговото наказателно поле. В такива моменти е много изгоден вариант да заложим за това изоставащият в резултата фаворит да стигне първи до пет, седем или девет ъглови удара, каквито пазари се предлагат в разделите за залози на живо във всички букмейкъри, които виждате в нашия сайт. Такова явление се наблюдава не само между отбори с разлики в класите – дори и когато двата тима са напълно равностойни, след като единият вкара гол, другият започва да атакува много по-агресивно, а водещият в резултата се затваря в собствената си половина. В този случай е възможно да заложим на резултати на корнери и корнери комбинации.

Не гледайте класирането

Според статистиката, от ъглов удар се отбелязва попадение само един път на десет двубоя. Това трябва да ви подсказва, че не е задължително един отбор да достига до повече корнери средно на мач, ако е по-високо класиран в таблицата и респективно има повече вкарани попадения през сезона. Не допускайте аматьорската грешка да поставяте залози “на сляпо” за това единия отбор да изпълни повече корнери, само защото сте видяли, че той има по-горно място в класирането. Статистиките за голове средно на мач и корнери средно на мач са напълно независими една от друга и не е задължително да очаквате да има допирателни точки между тях. Даже и грандове като Барселона, които често достигат до над 70 процента притежание на топката, се е случвало да получават правото да изпълнят само три или четири ъглови удара за целия двубой.

Дербита

Ако сте видяли, че домакинът има много висок среден брой на корнерите в домакинските си мачове, както и че гостът достига до много корнери в гостуванията си, не бързайте да залагате за Над Х брой корнери, ако поради някаква причина мачът може да се определи като дерби (защото и двата отбора са на върха в класирането, защото и двата отбора са на дъното на класирането, защото и двата отбора се борят за нещо, защото са градски съперници и т.н.). В такива мачове виждаме много често и двата отбора да играят по-предпазливо и да се стараят да не допускат съперника си в близост до тяхната последна четвъртина на игрището.

Кога е най-вероятно да видим корнери?

Специалистите във футбола с най успешни прогнози за корнери казват, че най-атакуваща игра виждаме в последните минути на първата част и най-вече в последните минути на мача. Хубаво е да знаете това, ако залагате на корнери на живо.

Стратегията на един футболен специалист – система за корнери

Представяме ви една печеливша  стратегия за залагане на известния журналист на Sunday Times и Financial Times Грег Гордън, който работи още и като консултант на букмейкърски къщи и професионални залагащи. Той казва, че една от най-харесваните от него стратегии за лайв залози е да се търсят корнери в тези двубои, в които по-силният отбор получи гол.

Гордън обаче е на мнение, че в подобни срещи е по-мъдро да се търсят корнери на пазара за общ брой на ъгловите удари, а не на пазара “Кой пръв ще достигне до Х брой корнери”.

Гордън препоръчва да се залага на корнери, когато:

  • Играта е динамична и се правят резки смени на фланга на нападенията.
  • Атакуващите играчи не се опитват да навлизат в наказателното поле без топка, а получават коженото кълбо встрани от него и тогава навлизат навътре.
  • Нападенията на изоставащия отбор са директни, а не постепенни.
  • Гръмогласни фенове, стоящи близо до игрището (а не както е в повечето стадиони в Италия, например, където терена и трибуните са разделени от атлетическа писта).
bet365 affiliates