Спортните залагания могат да са едно от най-доходоносните и забавни начинания за вашето свободно време. За бъдат такива, необходимо е да избягвате допускането на най-масовите грешки в залаганията, които виждаме постоянно да правят играчите и да използвате печеливши стратегии за футболни залози. За да не бъдете част от големия процент на тези, които са на загуба от спортните си залози, поучете се от техните грешки и се старайте да не ги допускате при вашите стратегии за залози на футбол.

 

В тази статия ще ви представим Топ 10 на най-масовите грешки на играчите в спортните залози.

 

  1. Поставяне на залог без никакъв анализ

 

Повече от ясно е, че не бива да поставяте залози на събития и спортове, за които нямате никакви познания и информация. Като за начало, добра идея би било да не залагате на тези спортове, от които никога не сте се интересували и като цяло не познавате.

 

Освен това, жизнено важен аспект, за да печелим от залози, е да правим анализ на спортните събития, на които ще залагаме. Колкото по-задълбочен анализ направите, толкова повече увеличавате шанса си да познаете залога.

 

Тези, които се занимават професионално със спортни залози, отделят по няколко часа ежедневно за четене на статистики и новини. Естествено, ако не се занимавате професионално със залози, няма как да прекарате целия си ден в четене и проучване, но масивът от информация в интернет е толкова голям, че няма да ви затрудни да направите поне основен анализ на срещата. Някои букмейкърски къщи ви помагат с тази задача – например, Bet365 има специални раздели за статистики и новини.

 

Залозите, направени просто “за да има залог”, не водят до нищо хубаво, така че по-добре не залагайте на нищо, ако нямате времето или желанието да извършите необходимия анализ.

 

  1. Нетърпение

 

Няма да ви е никак лесно да станете богати от букмейкърите за броени дни или месеци. Потенциално е възможно да налучкате някоя “права колонка” с много мачове в нея и да спечелите голяма сума, но е и потенциално възможно също така да спечелите и от тотото по същата логика. Ако нямате вероятен късмет, ще ви трябва дълъг период от време, за да можете да видите как парите ви за нараснали значително.

 

Винаги имайте търпение и не приемайте фатално губещите серии – в такива попадат дори и най-успешните познавачи. Каквото и да става, винаги следвайте политика за правилно управление на банката и никога не залагайте твърде голям процент от парите си на един или няколко мача. Във всеки един момент трябва да имате готовност да понесете дълга губеща серия, като трябва да сте направили така, че тя да не е фатална за банката ви.

 

  1. Доверяване на емоциите

 

Част от залагащите използват предимно шестото си чувство, а не разума си. Дори и вътрешният ви глас да ви казва “домакинът ще спечели”, това не означава, че е така, това е доста грешна система за залагане на футбол! Ако обаче сте направили добър анализ и след това разумът ви казва “домакинът трябва да спечели”, тогава вече трябва да поставите залог.

 

Едно от нещата, които най-много различават печелившите и губещите играчи в букмейкърските къщи, е умението да владееш емоциите си. Те рядко дават добри съвети и трябва да ги оставите някъде в другата стая, когато седнете на компютъра си и отворите сайта на вашето буки.

 

  1. Доверяване на неизвестни източници

 

Блянът на почти всеки залагащ е да получи инфо “от кухнята” и „най добрата стратегия за залагане“, благодарение на което да достигне до залог със 100% вероятност за успех.

 

Във Фейсбук и на други места в интернет постоянно ще срещате хора и страници, които ви уверяват, че имат информация за уредени мачове. Има само една причина, поради която те твърдят това – за да ви продадат тази “информация”. Винаги обаче тези информирани личности се оказват нищо повече от едни обикновени измамници. Ако до някой наистина достигне информация за уговорен мач, той никога няма да тръгне да я разгласява наляво-надясно.

 

  1. Залози за любимците

 

Златно правило в залозите е никога да не поставяме залози за любимия ни клуб или спортист. Чудите се защо? Върнете се в третата точка в нашия списък. Винаги трябва да сте напълно обективни при анализите си, а всъщност не виждаме и причина да залагате за любимите си тимове – техните мачове би трябвало да са ви интересни така или иначе, така че защо е нужно да поставяте залог?

 

  1. Количество за сметка на качество

 

Букмейкърите имат на разположение безброй видове залози новаците често се подвеждат по това и започват да поставят залози “на килограм”. Трябва да подбирате залозите си и да оставите единствено онези, в които наистина виждате смисъл и резон.

 

  1. Липса на проверка за наказаните и контузените играчи

 

Отсъстващите играчи във всеки един отборен спорт водят до напълно променена конюктура на мачовете. Ако видите на пръв поглед изгоден коефициент за някой тим е лесно да се подведеш и да поставиш необмислен залог, но винаги първо трябва да проверите дали няма обективни причини ставката да бъде толкова голяма. Напълно обективна такава причина е когато двама или трима от най-добрите футболисти на отбора няма да вземат участие в срещата.

 

В първата точка ви обяснихме защо е толкова важно винаги да се прави анализ преди всеки залог, но това не включва единствено поглед върху статистиката. Какво може да ви говори, ако един отбор е победил друг преди две седмици, ако сега на терена няма да излязат същите играчи?

 

  1. Обръщане на внимание само на класирането, но не и на формата

 

Когато става въпрос за статистики, масова грешка е да се гледа само класирането и да се прави предположението, че отборът на по-високо място в таблицата трябва да е по-добър от другия.

 

Това обаче далеч не винаги е така. Един сезон в повечето спортове като футбола продължава изключително дълго – повече от девет месеца – като през този период формата на всеки отбор е имала моменти на върхове и спадове.

 

По-ценна ще е информацията от последните 4-5 мача, отколкото тази за целия сезон.

 

  1. Проклинане на съдбата

 

Не си позволявайте да търсите причината за евентуалния си провал някъде другаде, освен в себе си. Каквото и да се случи, не късметът ви е виновен, а самите вие. Да, понякога на всеки се случва да няма късмет в краткосрочен план, но в дългосрочен план късметът има еднаква дажба за всеки. Ако си мислите, че винаги не ви върви, то просто си въобразявате и самозаблуждавате.

 

Обвиняването на късмета е естествен инстинкт във всеки човек в случай на неуспех, но трябва да надраснете това и да разберете, че дали ще сте печеливш или губещ играч в дългосрочен план зависи изцяло от вас.

 

  1. Залагане на грешното място

 

Не си ли изберете един добър букмейкър за вашите залози, можете да бъдете губещи играчи дори и да следвате всички останали съвети за правилна игра. Разгледайте ревютата в нашия сайт и си изберете този букмейкър, който най-добре отговаря на нуждите и желанията ви.

 

Ако се научите да избягвате тези грешки, то вие ще имате шанса да се наредите сред хората използващи най печеливши стратегии за футболни залози и ще знаете отговора на въпроса как да печелим от залози на мачове!

bet365 affiliates