Спортните залози не са лесно начинание и може да ви отнеме години, докато станете наистина печеливши играчи. След като ви казахме тежката истина, все пак нека да отбележим, че има някои правила, които могат да обърнат коефициентите във ваша полза и да ви осигурят печалби в залозите, ако ги научите добре и следвате неотлъчно.

  1. Разберете концепцията за стойност

Това е първият и най-важният фактор! Ако не успеете да се справите с тази задача, по-добре забравете за спортните залагания и ги оставете на другите играчи. Какво представлява концепцията за стойност и как ще ви помогне за да изработите най печеливши стратегии за футболни залози? Със сигурност, може би сте убедени, че отборът на 1.33 коефициент е сериозен фаворит и ще спечели, но дали предлаганите коефициенти за него ни предоставят поне малко положителна стойност? Много пъти сме чували новаците в залаганията да казват “Няма начин този отбор да загуби този мач“. Отборът може да бъде напълно легитимен фаворит, но дали вероятността да победи е по-голяма или по-малка от коефициента, който се предлага за това? Аматьорската нагласа към залозите е малко като да кажеш, че купуването на надценен лаптоп за 2 000 лв. е покупка с добра стойност само защото много сте го искали. Е, нещата не работят по този начин!

Стойността в залозите е една проста концепция, която обаче остава неразбрана от голяма част от бетинг обществото. Концепцията работи върху елементарната логика, че реалният шанс за успех на залога трябва да е по-голям от шанса, преобърнат от коефициента, който ни предлага букмейкърската къща. Например, коефициент от 2.00 означава, че вероятността в коефициента е точно 50%. За да бъде един залог със стойност при този коефициент, реалната му вероятност трябва да бъде над 50%. Разбира се, това е лесната част. Трудната част е да се определи с поне приблизителна точност истинската вероятност, а за това си трябва сериозно проучване и достатъчно опит докато се научите да изграждате печеливша система за футболни залози.

  1. Придобийте основни математически умения

Ако някога сте казвали “Не съм математик, но…“, тогава може би също така не трябва и да бъдете залагащ. Макар и много играчи да успяват да постигнат някакъв успех като залагат на базата на своя “инстинкт” или “усещане”, за да бъдете успешни в дългосрочен план имате нужда от надежден план за управление на банката и трябва да знаете как коефициентите рефлектират по отношение на вероятностите. Казано накратко, това е игра на числата и трябва да имате като минимум елементарни умения по деление и умножение ако искате да научите как да печелим от залози на мачове.

Ако смятате, че вашите математически умения не покриват санитарния минимум, но все пак искате да залагате и да бъдете успешни в залозите, трябва да се научите как да използвате електронна таблица и да въведете в нея системи, които автоматично да изчисляват вероятностите за вас. Естествено, другата ви опция е да използвате онлайн бетинг калкулатори, каквито има много в интернет пространството. При тях всички формули са зададени и вие просто трябва да напишете необходимите числа за да изградите вашата стратегия за печалба от футболни залози.

  1. Научете как букмейкърите определят коефициентите

Това зависи от популярността на събитието, но като цяло текущите коефициенти на букмейкърите често са по-скоро отражение на нагласите на техните клиенти, а не толкова на мнението им за реалните шансове на двата отбора или състезателя. Разбира се, не всичко е толкова просто и много фактори влизат в уравнението, но като цяло букмейкърът се стреми да постави такива коефициенти, че да привлече равни залози от за всички страни на залога, като по този начин да балансира своята отговорност и да спечели каквото и да се случи, без никакъв риск. Например, ако в един тенис двубой двамата играчи са равностойни с коефициенти 1.90-1.90 и залагащите поставят общо равна сума в залози и за двамата, букмейкърът ще спечели пари във всеки случай. И обратното, ако масово залагащите залагат за първия играч и пренебрегнат другия, букито ще загуби много пари, ако първият спечели. Ако забележи подобна тенденция, то ще намали ставката за първия играч и ще увеличи тази на втория в опит да балансира сметката си.

Този начин на работа на сайтовете за залози дава шанс на интелигентните играчи да намерят добри възможности в случаите, когато мнението на широката общественост е просто погрешно. А такива случаи ще откриете много.

Важно е да се отбележи, че в никакъв случай не може да се каже, че букмейкърите не се интересуват от реалните вероятности за краен изход от едно събитие и гледат само какво залагат останалите. Макар и това да е доста грубо определение, най-общо може да се каже, че букмейкърските къщи пускат началните си коефициенти на базата на оценката им на вероятностите, а след това ги променят на базата на постъпващите залози.Знаейки това вие ще можете да изградите най добрата стратегия за залагане.

  1. Научете се да забравяте миналото и да не празнувате дълго

Не позволявайте на скорошна губеща серия да проваля настроението ви и да ви кара да взимате необмислени решения при залозите си. Оставате всичко случило се зад гърба си и останете единствено с трезвата си преценка като не спирате да вярвате, че колелото ще се завърти. По същия начин, не позволявайте на някоя серия от успешни залози да ви даде фалшива смелост и да ви подтикне, например, да започнете да правите залози с по-големи суми от обикновено. Винаги следвайте плана си и не оставяйте емоциите да контролират вашите решения.

  1. Не търсете лесни печалби

Големите коефициенти често са много изкушаващи, но никога не забравяйте, че те са толкова големи с причина. Професионалистите в залозите много рядко се доверяват на коефициенти над 10.00, а когато го правят не е само защото са се впечатлили от големия коефициент, а защото са открили стойност в него. Също така, професионалистите избягват да правят много акумулаторни залози. Това не означава тотално да се откажете от тях – просто трябва да залагате предимно на сингълите, а правите колонки да бъдат едно допълнение към тях.

  1. Правете залози в правилните размери

Едно сигурно нещо в спортните залагания е, че няма как да спечелите всичките си поставени залози и че загубите са неизбежни. Но ако управлявате банката си правилно, тези губещи залози няма да се отразят по никакъв начин в голямата картинка, бивайки заличени от печалбите и вие ще може да продължите с вашите стратегии за залагане на футболни мачове.

Има различни стратегии за управление на банката, като повечето от тях препоръчват отделния залог да не надвишава в никакъв случай повече от 5% от общия размер на парите, с които разполагате в сметката си.

Голяма част от потребителите в букитата не прилагат подобна структура и поставят несъразмерни с банката си залози, които често успяват да ги банкрутират, дори и по принцип да имат добри умения за прогнозиране на мачове.

  1. Проучвайте!

Всичко казано до тук е важно, но ако не направите достатъчно задълбочено проучване преди всеки поставен залог, няма как да определите истинската вероятност за успех и няма как да печелите в дългосрочен план. За ваша радост, силата на интернет направи събирането на информация много лесен процес и за минутки ще намерите предостатъчно данни за целевия пазар – например в интернет лесно ще намерите стратегия за сигурна печалба в betfair , а защо не и в bet365. От вас единствено остава да отделите тези минутки и да вникнете в дълбочина в събраната информация.

bet365 affiliates