Отговорна игра

Отговорното залагане е един от ключовете, за да не прекрачите границата на зависимостта. Ние полагаме усилия да помогнем на играчите с техният избор, но без да ги излагаме на риск от негативни последици и развиване на зависимост към хазарта.

Букмейкърите са изградили редица методи за помощ и защита на играчите. Сред тях са:

Потвърждаване на възрастта – потвърждаването, че сте пълнолетен гражданин е едно от основните изисквания на всеки бранд. При регистрацията ви в който и да е букмейкър вие сте задължени да потвърдите, че вашата възраст е реална. Играчите, които предоставят неверни данни могат да доведат до последици, сред които конфискуване на печалбите, блокиране на профила и дори подвеждане под съдебна отговорност.

Самоизключване на профила – Самоизключването е функция, която ви позволява сами да ограничите използването на онлайн платформите, които използвате. Чрез тази функция можете да блокирате използването на профила си като му зададете времеви лимит, в който той да е неактивен или да прекратите изцяло използването му.

Лимит на депозитите – Това е третата често срещана опция, която ви дава възможност да определите лимит на сумата, която можете да депозирате в даден времеви интервал. Тази сума може да бъде определена на дневна, седмична или месечна база, а системата на букмейкъра няма да ви позволи да прескочите лимита, след като веднъж сте го създали.

Какво да направите за да предпазите себе си:

Ако считате, че онлайн залозите се превръщат в проблем за вас, е необходимо да потърсите професионална помощ. За да идентифицирате проблема е необходимо да се фокусирате върху някои въпорси.

Ако сте пропускали работа или училище заради игри, ако играете често докато загубите всичко или не можете да спрете докъдето сте решили. Ако игрите пречат на имотното ви състояние или се е налагало да продавате или вземате пари на заем, то е най-добре да спрете преди проблема да стане по-сериозен.

За да се предпазите от по-горе изброените е необходимо да се съобразите с някои неща:

Никога не играйте за да печелите пари – хазарта е форма на забавление и е необходимо да остане такава. Да, възможно е да спечелите пари, но това не бива да бъде водещото, когато играете.

Играйте само със средства, които можете да си позволите да загубите – никога не използвайте пари, предназначени за нещо друго, за да залагате. Разграничете ясно бюджета, който можете да използвате в платформите за залог и този отреден за други неща.

Не се опитвайте да възвърнете загубите – Загубите са нещо съвсем нормално и е добре да се научите да се примирявате с тях. Да преследвате загубите и да залагате повече с цел да компенсирате за тях е грешка, която може да излезе скъпо.

Не играйте под влияние – Без значение дали става дума за влияние на умората, психическо състояние, алкохол или други субстанции. Това са състояния, които могат да объркат или навредят на преценката ви и е добре да избягвате престои в онлайн казината, когато психиката ви не го позволява.