Ръководство и система за залози на живо

live-betting

Онлайн залаганията промениха коренно букмейкърската индустрия по много начини. В днешни дни, онлайн залозите ни позволяват не само да можем да поставяме залози от удобството на собствения ни дом и компютър, но и също така ни позволяват да продължи да залагаме и след началото на мачовете.

Какъв е начинът на работа на лайв залозите?

Лайв залаганията нямат никакви разлики със стандартните пре-мач залози с една-единствена ключова разлика – всичко се променя много бързо заради динамичността на спортовете. Най-важна за нас като залагащи е рязката промяна на коефициентите на различните пазари през цялото продължение на мача. Това е нормално, все пак една е вероятността домакинът да спечели, когато резултатът е 0:0, и съвсем друга, когато вече резултат е 0:1. Да разгледаме като пример една футболна среща. Когато приближи часът на началото на мача и бъдат обявени играчите, които ще излязат на терена в стартовите 11-орки на двата отбора, ставките в общия случай се стабилизират и може да се каже, че в този момент те най-реално показват какви са реалните шансове за всеки един изход.

Да видим, например, двубоят между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Няколко минути преди началото на двубоя коефициентите в британския букмейкър Bet365 са следните – за победа на домакина коефициентът е 1.70, за успех на госта се приемат залози при 5.20, а букмейкърът ни е дал коефициент за равен 3.70.

Още в първите минути след началото на срещата виждаме как ставките вече са се променили и продължават да се променят непрекъснато. Това е така, защото служителите на букито следят внимателно мача и се опитват да актуализират ставките, за да отговарят на случващото се на игрището. Ако Атлетико Мадрид започне двубоя по-силно, има повече атаки и притежава по-често топката, можем да очакваме моментално ъпдейтване на коефициентите – коефициентът за победа на домакините ще се повиши, а този за победа на гостите ще бъде понижен. Коефициентът за реми също ще бъде намален, защото когато букмейкърите приемат, че най-вероятния изход е победа за единия отбор, ала другия се представя по-добре, шансът мачът да завърши наравно се увеличава. В обратния случай, ако Реал Мадрид доминираше над Атлетико, коефициентът за равенство щеше да се вдигне. И така, ако Атлетико Мадрид не само играят по-добре, ами и успеят да превърнат по-добрата си игра в гол, тогава вече ставките ще бъдат драматично променени. В този момент, ако приемем, че голът е в средата на първото полувреме, коефициентът за Реал Мадрид ще се повиши до може би 2.50, а този за успех на Атлетико Мадрид ще се понижи до ниво около 2.10-2.20.

Движенията на ставките няма да спрат в целия мач. Те отразяват два фактора – случващото се на игрището и каква е тенденцията в залозите на клиентите на букмейкъра.

Играчите, от своя страна, могат да бъдат доволни, че лайв залаганията в никакъв случай не са ограничени само до залозите за това кой отбор ще спечели двубоя. Можем да залагаме още за много други неща като брой на головете и корнерите (система  за корнери – там е важно да следите кои отбори правят най много корнери за да обосновете избора си за залагане на корнери), кой отбор ще вкара следващото попадение, кой отбор ще изпълни следващия корнер и стотици други неща.

Залаганията в реално време ни предоставят уникалния шанс да правим пари, докато се наслаждаваме от наблюдаването на един мач. Когато съдията даде първия съдийски сигнал, на полето оставате само вие и хората в букмейкъра, които съставят коефициентите. Ако ги победите, ще победите и букмейкъра и ще изкарате пари.

Система за залози на живо

В интернет се предлагат стотици платени стратегии за залагане на живо и стратегии за залагане на футболни мачове, които носят “сигурна” печалба. Не им се връзвайте, те просто искат да ви вземат парите. Това обаче не означава, че не съществуват добри системи, които наистина могат да ви помогнат да увеличите успеваемостта и ефективността на залозите, стига да ги използвате умно. Разликата е, че тези системи са безплатни и никой няма да ви вземе пари, за да ги научите.

Има една любопитна система, която се използва често от професионалистите в борсите за залагания. Системата се нарича “Срещу равенството” и може да бъде използвана единствено в Betfair или в някоя друга борса за залагания (Betfair обаче е безспорно най-добрата борса в света, а и единствената, която работи в България, така че така или иначе нямате голям избор). Както вероятно знаете, при борсите могат да се поставят залози не само за едно събитие (какъвто, например, е залогът ЗА равенство в традиционния букмейкър), а и срещу (какъвто е залогът СРЕЩУ равенството в Betfair).

Системата действа по следния начин: За начало, трябва да си харесате една футболна среща, чиито начален час е в близките минути, и да заложите в борсата СРЕЩУ ремито. По този начин, залогът ще е печеливш, ако двубоят завърши с победа за един от двата отбора, но не и с равенство. С изключение на случаите, при които единият отбор превъзхожда с много противника си, ставките за реми преди началото на мача вървят в порядъка на 3.00-4.00. Когато започне мача и бъде вкарано първото попадение, ставката за равенство ще се повиши и в този момент системата ви съветва да направите залог ЗА равенството. По този начин ще си гарантирате печалба. Това се нарича арбитражен залог. В интернет има много калкулатори за арбитражни залози, които ще ви покажат точно колко трябва да заложите, за да сте си осигурили сигурна печалба без да се интересувате какъв ще е развоят до края на мача.

Печеливша стратегия за залагане

Системата работи безотказно, с едно малко изключение – когато в целия мач не се вкара нито един гол. Хубавото е, че това не се случва толкова често – под 10 процента от всички двубои по света приключват при нулево равенство. Печалбата, която ще реализирате от останалите двубои, би трябвало да покрие евентуалните загуби от нулевите равенства и пак да излезете на плюс. Добре е да правите предварителен подбор на мачовете, така че да избирате такива, при които е по-малко вероятно да не се отбележи нито един гол. В първенства като тези на Холандия и Германия са доста по-редки случаите, когато головете не падат и не падат. Друг подводен камък, който може да ви изиграе, са мачовете с изявен фаворит. Както ви обяснихме по-горе, при този тип мачове ставката за реми ще се понижи, ако аутсайдерът вкара гол. Заради това трябва да използвате тази система единствено за двубои, при които двата отбора са що-годе равностойни (или поне предимството на фаворита не е голямо).

Системата е много добър начин да започнете с лайв залаганията. Единствено трябва да умеете добре да работите с числа (а ако не – да използвате калкулатори) и да бъдете на линия по време на мача, за да можете да поставите втория залог. А след като напреднете със залозите, дори няма да имате никаква необходимост от системи, а ще можете да надхитряте букитата със своя опит и знания. Кои са най печелившите стратегии за футболни залози? Опита! Още при първия поглед над дадения коефициент вече ще имате представа дали той не е твърде висок или твърде нисък спрямо реалния шанс за сбъдване на това събитие. За да стигнете до този етап обаче ще трябва да прекарате доста време в секциите за залози на живо в букмейкърите.

Какви са предимствата на залозите на живо?

Лайв залаганията дават шанс на потребителите да имат пред себе си по-ясна представа за двубоя, отколкото могат да имат, когато залагат преди началото на мача.

Да ви дадем един пример – разглеждате някой мач, който ще се изиграе днес, и давате добри шансове на единия отбор да спечели, но все още не сте напълно убедени в това. Вместо да рискувате, можете първо да изчакате началните 10-15 минути на двубоя, за да видите накъде ще тръгне той. Наистина ли отборът, който сте си харесали, се представя по-добре? На каква тактика са заложили двамата треньори? Най-добрите футболисти на двата отбора ли са на терена? Отговорите на всички тези въпроси може да бъде даден още в първите минути на срещата. Но за да ги получите, трябва да я гледате.

5/5 - (1 vote)
0 0 votes
Article Rating
Оценете това ръководство:
5/5 - (1 vote)
Абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments