Видове системи за залози

betting-system

Има толкова много видове залози със странни имена като “Патент”, “Трикси” и “Хайнц”, че хората се объркват и често не разбират какво означават тези залози. Някои от тези пермутации в много от случаите могат да бъдат по-добри стратегии, отколкото просто да залагате на единични залози, така че си заслужава да се запознаете по-добре какво означават тези имена.

Има много видове системи за залози. В тази статия са събрани най-често срещаните и тези, които имат потенциал да донесат най-много печалби.

Единични залози

Преди да започнем с обяснението на системите за залози, нека първо да погледнем най-основната форма на залози в букмейкърските къщи. При единичните залози просто поставяте залог върху един изход. Например, поставяте залог Атлетико Мадрид да победи Валенсия при 2.00 коефициент. Залагате 2 лева на този “сингъл” (това е другото име на единичните залози) и ще спечелите 1 лв. Х 2.00 = 2 лв. (1 лв. печалба и 1 лв. залог).

В сингълите (и навсякъде другаде) могат да бъдат включвани селекции за най-различни други неща като резултат на полувремето, единият отбор да победи другия с определен резултат, първи играч отбелязал гол и т.н. Можете да научите повече за опциите в статията ни “Видове футболни залози”.

Двойни залози

Избирате две селекции и трябва задължително и двете селекции да се окажат печеливши, за да бъде двойният залог печеливш. Поставяте някакъв залог, след това този залог се умножава по единия коефициент и след това получилото се число се умножава по втория коефициент.

Например, ако заложите 1 лв. за победа на Лестър срещу Хъл Сити при 2.00 коефициент и за Арсенал срещу Тотнъм при 1.50 ставка, ще се получи следната калкулация: 1 лв. за победа на Лестър = 2 лв. печалба, след това тези два 2 лв. се умножават по 1.50 (коефициента за Арсенал) и се получава обща печалба от 3 лв.

Требъли и акумулатори

Можете също така да изберете три селекции и, както вече ви е станало ясно, и трите трябва да бъдат печеливши, за да е печеливш и требълът. Ако само една от селекциите се окаже неуспешна, губите целия си залог, независимо от изхода на останалите селекции. Когато селекциите са четири или повече, фишовете вече се наричат акумулаторни залози.

Например, ако заложите 1 лв. на требъл, в който се включват селекции с коефициент 2.00, 1.50 и 1.20, евентуалната ви печалба би била 1 Х 2.00 Х 1.50 Х 1.20 = 3,60 лв.

Двойни и единични и пермутации

Изберете 4 или 5 селекции – например, 4 или 5 отбора да спечелят своите мачове от предстоящия кръг – и вземете само единичните и двойните комбинации от тези 4 или 5 игри. Например, ако сте избрали 4 игри (Селекции 1, 2, 3 и 4), ще имате 4 сингъли (1, 2, 3 и 4) и 6 дабъли (1 & 2, 1 & 3, 1 & 4, 2 & 3, 2 & 4, и 3 & 4).

Патент залози

Това е пермутация, в която се включват 3 селекции. От тези 3 селекции, вие съставяте общо 7 залога – 3 сингъла, 3 дабъла и 1 требъл. С тези 7 залога, ако изберете селекции с поне 7.00 коефициент, ще успеете да избиете залога си дори и само с един успешен мач.

Трикси залози

Трикси залозите са подобни на Патента, с изключение на това, че нямате никакви сингъли – правят се 4 залога от 3 селекции. Съставят се 3 дабъла и 1 требъл.

Лъки 15 залози

Подобно на Патент залозите, само че вместо 3, избирате 4 селекции и от тях се съставят 4 сингъла, 6 дабъла, 4 требъла и 1 четворен залог, което се равнява общо на 15 залога. Както е и в случая с Патента, би било разумно да изберете такива коефициенти, които ще ви върнат размера на залога при само една позната селекция (Има общо 15 залога, така че коефициенти около 15.00 биха били подходящи. Така само 1 от селекциите ще ви избие залога, а всеки следващ успех ще ви носи големи успехи).

Например, избирате 4 селекции с коефициент на всяка една от тях 17.00. Поставяте сума на единичния залог 0,10 лв. (15 залога = общ залог от 1,50 лв.) и ако само една от вашите четири прогнози излезе, ще получите 1.70 лв. При всяка следваща успешна селекция ще започнат и по-сериозните печалби! 2 успешни прогнози при този коефициент се равняват на 32,30 лв., 3 = 583,10 лв и 4 = 10 497 лв.!

Янки залози

Янки залозите са подобни на Лъки 15, но се различават по това, че при тях няма сингъли. Съставят се 11 залога, в които се включват 6 дабъла, 4 требъла и 1 четворен залог. Този залог може да е по-добър от Лъки 15 в случай, че не искате да се съставят цели 15 залога, а само 11, и така да намалите сумата на общия залог. Така сумата на залога е по-малка, но пък няма да спечелите нищо, ако имате само една коректна прогноза, защото няма единични залози в тази пермутация.

Но пък от друга страна така ще можете да си позволите да поставите малко по-голяма сума на единичния залог. Вместо 0,10 лв., сега ще можете да я направите 0,14 лв. и пак ще дадете около 1,50 лв. Може да не изглежда много голяма разлика, но ако уцелите и четирите си прогнози, ще получите невероятните 14 687 лв.!

Супер Янки залози

Супер Янки залозите са аналогични на Янки залозите, но покриват 5 селекции, вместо 4. Това увеличава броя на залозите в пермутацията. Съставят се общо 26 залога – 10 дабъла, 10 требъла, 4 четворни и 1 петорен залог.

Ако заложите по 0,10 лв. на залог или общо 2,60 лв. за цялата пермутация и отново направите селекции със 17.00 коефициенти и имате два победителя, ще получите 28,90 лв. Трябва да запомните, че трудно ще успявате всяка седмица да имате два победителя, но с такава възвращаемост не е нужно да печелите всяка седмица!

Хайнц залози

Тази система е подобна на Супер Янки, но при нея селекциите са общо 6. От тях се съставят 57 залога! – 15 дабъли, 20 требъли, 15 четворни, 6 петорни и 1 шесторен.

Ако ще залагате с тази пермутация, запомнете, че залозите за 57. Това означава, че ще ви трябват поне 2 правилни прогнози от 6 (при коефициенти около 8.00), за да направите печалба. При единичен залог от 0,10 лв. и 17.00 коефициент, ще спечелите 583,10 лв. за 3 правилни прогнози и 10 497 лв. за 6!

Голиат залози

Това е върхът на пермутациите. Имаме невероятните 247 залога. 3 печеливши при 8.00 ставки ви гарантират излизане на печалба.

5/5 - (1 vote)
0 0 votes
Article Rating
Sending
User Review
0 (0 votes)
Оценете това ръководство:
5/5 - (1 vote)
Абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments