Какво да гледаме при избора на букмейкър?

bookmaker

Един от най-важните ни избори в кариерата в спортните залози, независимо дали тя е професионална или напълно любителска, е определянето в коя букмейкърска къща ще поставяме нашите залози. На пазара има повече от 400 различни оператори на спортни залози онлайн и за много хора е трудна задача да определят кои от тези оператори са добри, кои не толкова и кои, да си го кажем направо, не стават за нищо. Един сайт за залози има много аспекти, на които трябва да обърнем внимание, като в тази статия ще ви представим най-важните за един обикновен играч.

Коефициенти (марж на печалба)

Естествено, коефициентите са един от най-ключовите аспекти за абсолютно всеки един залагащ. Колкото по-високи ставки получавате за вашите залагания, толкова по-големи ще са печалбите и следователно толкова по-изгодна е играта в този букмейкър. Големите букмейкъри се приближават много близко до т.нар. “справедливи коефициенти“, което означава, че дори и да правите произволни залози на непознати мачове, без да влагате никаква логика и анализ в тях, ще бъдете почти на нулата в дългосрочен план. Когато вече добавите и необходимия анализ, имате много добри шансове да постигнете печалба в дългосрочен план. В същото време, при букмейкърите с най високи коефициенти, които взимат голям марж на печалба от всеки залог, дори и на най-добрите типстъри ще им е трудно да постигнат успех в дългосрочен план, тъй като трябва да преодолеят твърде голямо предимство на букито.

Поддръжка на клиентите

Начинът, по който компанията се грижи за клиентите си и контактува с тях, е още един много важен фактор, макар и често да бива пренебрегван от играчите при избирането на букмейкър. Едва ли има клиент в лицензираните букмейкъри в България, на който нито веднъж през живота му не му се е налагало да потърси помощ от отдела за обслужване на клиенти в букито, така че би било много хубаво да имаме отсреща един обучен и любезен персонал, с който да контактуваме. Най-добре е да изберете сайт за залагания, който предлага денонощно обслужване на клиентите си, тъй като все някога ще ви се появи проблем или въпрос по средата на нощта и няма да ви се иска да чакате началото на работния ден на другата сутрин. Най-хубаво ще бъде, ако букито предлага платформа за чат на живо, тъй като това е доказано най-бързият начин за връзка с отдела.

Бонуси

За да привлекат нови клиенти, повечето букмейкъри им предлагат редица видове бонуси, сред които най-популярният е даваният при първият депозит бонус “за нови клиенти“. Предложенията на различните сайтове се различават по вид и размер, затова се запознайте подробно с офертите им. В ревютата на букмейкърите в нашия сайт сме описали подробно какъв е депозитният бонус на всеки един букмейкър. Освен този депозитен бонус, в онлайн букмейкърските къщи ще откриете още и десетки други оферти и промоции, от които могат да се възползват не само новите клиенти. Всяко буки си има свои асортимент от промоции, като те могат да бъдат най-различни – безплатни залози, томболи, бонуси за увеличаване на залога за множествени залози, връщане на залога при нулево равенство и много други.

Асортимент на предлаганите залози

Освен добри коефициенти, хубаво е и да има достатъчно голям брой спортни събития, за които да се предлагат те. За разлика от преди 20 години, днес обхватът на букмейкърите е много по-голям от футболните първенства на Англия, Испания, Италия, Франция и Германия. В днешни дни, играчите имат на разположение възможност за залози на десетки видове спортове, от които се събират общо стотици различни събития всеки ден. Ако залагате предимно на най-известните мачове от топ спортовете като футбол, тенис и баскетбол, то тази точка не е толкова важна за вас, тъй като тези мачове могат да бъдат намерени на практика навсякъде. Ако имате интерес обаче и към залозите на по-слабо известни събития, то първо вижте дали те се предлагат от харесаната от вас букмейкърска къща.

Залози от телефон

Преди началото на 21 век, залозите ни бяха ограничени само до офлайн букмейърските пунктове. След това вече имахме възможност и за залози от компютър/лаптоп. Сега нещата са още по-развити и можем да залагаме навсякъде, стига телефонът или таблетът да е с нас и, разбира се, да имаме достъп до интернет. Ако сте от тези, които често не са си вкъщи, обезателно проверете какви възможности предлага букмейкъра за мобилни залози. Повечето букита имат специални свои приложения, а други залагат на мобилната версия, която се достъпва от браузъра на телефона или таблета. Ако един букмейкър с лиценз в България не предлага нито апликация, нито мобилна версия, то той може да се нарече доста изостанал и е най-добре да го пропуснете.

Други хазартни възможности

Говорейки за букмейкърска къща, повечето от вас си представят само залагания на спортни събития. Повечето букмейкърски сайтове обаче предлагат и други хазартни опции.

Из различните сайтове ще откриете опции като залози на финансови пазари, виртуални спортове, казино, покер, лотарии, бинго и други. Помислете си кои от тези опции представляват интерес за вас и проверете къде са налични те.

Банкиране

Независимо в коя букмейкърска къща ще предпочетете да играете, то има едно нещо, което ще трябва да направите със сигурност – депозит. Големите сайтове предлагат много възможности за банкиране на своите клиенти, предлагайки ви да правите депозит и теглене чрез банкови преводи, кредитни или дебитни карти, е-портфейли (Epay.bg, Skrill, PayPal и т.н.), предплатени карти, биткойни и други. Може да се каже, че преводите по банков път и тези с карти се предлагат на практика навсякъде, като това важи и за основните е-портфейли като Skrill и Neteller. Ако някоя от тези опции ви устройства, то ще можете да я намерите във всеки букмейкър и тази точка не ви интересува. Но ако имате някакви по-специфични желания за транзакциите си, като например някой по-малко известен е-портфейл, за начало проверете къде е наличен той.

Дизайн на сайта

С не по-малко значение от всичко останало, което прочетохте в тази статия, е да си прекарате добре времето си в уебсайта на букито. Много е важно сайтовете за залови з България да могат да се похвалят с приятен дизайн, както и с бърза и интуитивна навигация, така че да не трябва да се ровите пет минути, за да намерите търсения пазар. Ако интернет връзката ви не е особено бърза или устройството ви не е с най-добрите параметри, хубаво е да намерите по-лек сайт, който се зарежда по-бързо, това отличава най-добрите сайтове за футболни залози.

0 0 votes
Article Rating
Оценете това ръководство:
5/5 - (1 vote)
Абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments