Съвети за успешни залози на баскетбол

basketball

Баскетболът е в топ пет на спортовете по света по популярност, а в последните години все по-популярни стават и залозите на баскетболни мачове. Разбираемо, най-голям интерес в баскетболните залози е концентриран върху първенството на Националната баскетболна асоциация на САЩ. Именно към нея е насочено вниманието на тази наша статия, но повечето от данните и съветите в нея са приложими и за всички останали баскетболни игри по света.

Формат и сезон в НБА

Първенството на НБА включва 30 отбора, които са разделени в две конференции с по 15 отбора – Източна и Западна конфереция. Всяка конференция пък се подразделя на три дивизии.

Плейофите в НБА започвате в края на април с осем отбора от всяка конференция, борещи се за титлата. Плейофните мачове се провеждат между победителите от всяка една от трите дивизии и отборът със следващите най-добри показатели в конференцията. Тези четири отбора се поставят в урната на поставените, а четирите отбора със следващите най-добри показатели се насочват към долната урна на непоставените.

Плейофите следват “нокаут” турнирния формат – система на директна елиминация при една загуба. Всеки кръг в плейофите се провежда при формат четири от седем – двата тима играят един срещу друг при разменено гостуване, докато единият отбор не постигне четири победи.

Основни пазари в баскетболните залози

  • Победител – Залози за това кой ще спечели срещата. Ако пазарът е 12, гледа се цялостния победител в мача, независимо дали той е спечелен в редовното време или след продължения. Ако пазарът е 1Х2, тоест е включено и равенство като възможен изход, гледа се единствено редовното време.
  • Победител първо полувреме – Същия тип залог, само че се гледат резултатът в края на втората част.
  • Победител в част – Отново, и тук търсим победителят, само че победителят в определена част на двубоя.
  • Хендикап в баскетбола– В този пазар, фаворитът получава отрицателен хендикап, който трябва да победи, за да е успешен залогът. Например, Ако Бостън Селтикс получат хендикап -10,5, отборът трябва да спечели с поне 11 точки, за да е успешен залога. Ако хендикапът е +10,5, тимът трябва да загуби с 10 или по-малко точки, за да бъде залогът печеливш.
  • Първо полувреме хендикап – Хендикап залози за първото полувреме
  • Първа част хендикап – аналогичен тип залог, само че за първата (или някоя от следващите) част.
  • Общ брой точки Под/Над – Залагате дали общият брой на точките в мача ще прескочи зададената линия от букмейкъра. Такива залози се предлагат и за точките на полувремето или за отделните части.
  • Общ брой точки за отбор домакин/гост – Можете да залагате и за общия брой на точките по отделно на двата тима.
  • Печеливша разлика – Пазар, при който се залага кой ще победи и с разлика в какъв диапазон ще победи (1-2, 3-6, 7-9, 10-13 и т.н.)
  • Първи До – Залагате кой от двата отбора ще стигне първи до определен брой точки. Най-често този залог се използва в залозите на живо.

Съвети и стратегии

Как да спечелим от залози на мачове за баскетбол ? Притежаването на солидна стратегия е важен компонент в правенето на пари в баскетболните залози. Опитвайте се да откриете тенденции, които могат да бъдат полезни в залозите. Например, ако един отбор има средно по 119 точки в последните си четири игри, докато стреля 52%, това е перфектен пример за отбор, който си струва да бъде следван в краткосрочен план, преди формата му да започне да спада. Реални примери с подобни статистики постоянно се появяват. Разбира се, нито един отбор не може да следва това темпо в дългосрочен план, така че е важно да знаете кога да спрете.

Имайте предвид, че аутсайдерите в американския баскетбол, по подобие на повечето американски спортове, са често твърде подценявани. Една статистика бе показала, че за 10 сезона в първенството на НБА аутсайдерите с 12+ хендикапи, за които са получавали над 1.95 коефициенти, са задържали хендикапа в 54% от случаите. Като цяло, противопоставянето на известните отбори в повечето случаи е полезна стратегия. Например, Ню Йорк Никс е един от най-разпознаваемите тимове в НБА и често коефициентите за този тим са по-ниски (и съответно по-високи за противника му), отколкото трябва да са реално, защото голям брой “уикенд” залагащи ще ги изберат просто заради името. Този феномен важи за всеки един спорт, но при баскетбола е по-ясно изразен.

Добър съвет е и да проверявате програмата на отборите, която в НБА баскетбола често е твърде пренатоварена. Вижте дали на един отбор не му се налага да играе трети мач за последните четири дни. Играчите в подобна ситуация са често твърде уморени, особено когато трябва да гостуват далеч от дома. Въпреки че и букмейкърите отчитат този фактор, ще успявате да откривате коефициенти, които да са във ваша полза.

Съвети за баскетболни залози на живо

Залозите на живо могат да са най-печелившият вариант за залози на баскетбол, стига внимателно да следите двубоите и статистиките.

На полувремето можете да влезете в официалния сайт на NBA.com и да проверите релевантните статистики за играта. Например, Маями Хийт могат да изостават с 15 точки на Орландо Меджик. Орландо са стреляли през първото полувреме с 55 процента успеваемост, докато в статистиките виждате, че средната им успеваемост за сезона е само 44,4%. Те едва ли ще успяват да поддържат това високо ниво на успеваемост в стрелбата през целия мач, така че трябва да заложите срещу тях. От друга страна, Маями имат 50,7 процента през сезона, така че би трябвало да се представят по-добре през второто полувреме.

Също така, можете да изчислите, че очакваният среден брой на точките в мача между Финикс Сънс и Лос Анджелис Клипърс трябва да е 212,8. Тези изчисления се правят на база на комбинираните цифри от средният брой на точките на на двата тима от мачовете им през сезона. Ако на полувремето точките са 90 или по-малко, можете да заложите за по-голям брой точки през втората половина. Ако слушаме статистиката, и двата тима трябва да започнат да вкарват повече в оставащите минути до края на двубоя.

Сайта на Eurofootball е подходящ за следе на баскетболни залози на живо.

Bet365 баскетбол бонус

За да увеличите още повече печалбите си от баскетболни залози, можете да се възползвате от Евро Баскет бонуса на Bet365. Букмейкърът ще увеличи с до 50% множествените ви залози на пазарите Общо в мача 2 възможности и Хендикап с 2 възможности за мачове от мъжките първенства на Испания, Италия и Германия, както и международните Евролига и Еврокупа. Бонусът започна от фишове с две селекции. Страхотен избор за играчите, които предпочитат европейския баскетбол пред американския. В сайта на Bet365 може да следите и за баскетболни прогнози за днес.

Оцени това post
0 0 votes
Article Rating
Оценете това ръководство:
Оцени това post
Абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments