Съвети за успешни залози на хокей

hockey

Спортът хокей на лед не е сред най-известните в нашата страна, но въпреки това се радва на голяма популярност в много други страни по света и особено в страните от Северна Америка и някои европейски държави.

Стотици са първенствата и турнирите по хокей, които се провеждат по света, което означава, че постоянно в букмейкърските къщи ще откривате много хокейни сблъсъци. Разбира се, най-сериозен интерес от страна на играчите предизвиква НХЛ (Национална хокейна лига), където участват най-добрите отбори от Канада и САЩ. Всяка сериозна букмейкърска къща включва в програмата си всеки един мач от дългия сезон на НХЛ, като повечето от тях предоставят и много различни видове залози за всеки един от тях.

С Националната хокейна лига обаче далеч не се изчерпват шампионатите, които предоставят на зрителите любопитни двубои и носят добри възможности за залог. Националното първенство на Русия, което се нарича КХЛ (Континентална хокейна лига), също ни предлага много високо ниво на игра и вълнуващи срещи. В него не участват само отбори от Русия – 21 от тимовете са руски, докато други седем са представители на Украйна, Чехия, Беларус, Латвия, Словакия, Казахстан и Хърватия. Елитните дивизии на Финландия, Чехия и Норвегия също заслужават вниманието на всеки един любител на хокея и залозите.

В следващите редове ще прочетете няколко съвета, които ще ви бъдат стабилна опорна точка за успешни залози на хокей, и ще можете само да изготвяте печеливши прогнози за хокейни мачове.

Запознайте се с програмата на двата отбора

Не забравяйте при предварителния анализ на един хокеен двубой да се запознаете подробно с програмата и на двата отбора. Така ще разберете, например, че един от тях е имал мач и на предната вечер, което несъмнено може да подскаже за евентуална умора, че е трябвало да пропътува голямо разстояние, което говори за същото, и т.н. Често се случва отбор да играе мач на вечерта и на следващата вечер да трябва да играе нов мач на намираща се много далеч арена. За всеки човек – независимо дали е професионален спортист или обикновен човек – важи правилото, че тялото не е в оптимална форма след дълго пътуване.

Поредиците от загуби или победи не са толкова важни

При хокея на лед факторът “форма” не е толкова важен, колкото в някои други спортове, тъй като тимовете (дори и най-силните) постоянно менят формата си. В случай, че прецените, че единият отбор разполага с по-качествените играчи от противника си, не се разколебавайте от това, че той евентуално е допуснал загуба в предходния си сблъсък. Дори много успешни залагащи прилагат стратегията да залагат по-често за загубили в последния кръг отбори, поради което букмейкърите дават по-добри коефициенти за тях.

Авансът не е решаващ

Когато залагате на живо по време на провеждането на двубоя, имайте предвид, че силните отбори имат големи шансове да неутрализират аванс в резултата на съперника за кратък период от време. Ако отборът, за който сте заложили, допусне гол или два в първите минути на мача, не се отчайвате, а по-добре помислете дали ситуацията не представлява изгоден шанс за залог на живо. Постоянно сме свидетели на мачове, в които по-силният отбор започва слабо, а след това печели мача. А най-хубавото е, че при залог за изоставащ в резултата отбор ще получите прекрасни коефициенти!

Хокеят е динамичен спорт

Всичко в хокея се случва много бързо. Това е добра новина за умните залагащи, защото благодарение на това обстоятелство имаме динамичен пазар, от който можем да се възползваме. Ако усетите, че голът се “пече”, имате добър шанс да направите залога си на живо, преди залозите за двубоя да бъдат блокирани. Букитата не успяват винаги да са точни на секундата заради тази динамичност.

Вратарят е ключов пост

Задължителна стратегия е преди всеки залог на хокей да видите кой ще бъде стартовият вратар и на двата тима. Вратарят е може би най-важният пост в тази игра и определено е много неприятно да направите залог за един отбор, без да знаете, че класният им вратар е извън сметките.

Стратегия с Под/Над залози

Голяма част от играчите смятат, че залозите на голове в хокея са нищо повече от един хаос. По-правилното определение обаче е “предсказуем хаос”.

Когато човек за първи път гледа хокей, той лесно може да бъде заблуден от невероятната динамичност на този спорт, в който постоянното движение на хокеистите в различни посоки наистина дава усещането за хаос, а да не говорим, че от телевизионния или компютърния екран е трудно да се следи къде се намира шайбата, тъй като скоростта и надминава в някои ситуации 100 километра в час. Въпреки тези първоначални впечатления, хокеят е спорт, в който тактиката е едно от най-важните неща, като тя дава своето влияние върху количеството на попаденията.

Статистиката за последните няколко години в НХЛ шампионата показва, че има съвсем малка разлика между броят на попаденията, които отбелязва отбор от челото на класирането, и тези, които се вкарват от опашкарите. А ако гледаме средният брой на допуснатите попадения, разликата между топ отборите и аутсайдерите е още по-минимална.

Добрата новина за играчите е, че в интернет има свободен достъп до много статистики за головете във всички големи първенства по хокей, което прави Под/Над залаганията добра опция за залог за всички играчи, включително и за новаците в хокейните залози. Вглеждайки се в статистиката ще виждате много интересни тенденции с потенциал да доведат до много успешни ваши залози, стига да успеете да ги експлоатирате правилно. Един пример – тимът на Лос Анджелис разполагаше с най-ефективната защита в цялото първенство през последните два сезона, но това не помогна да отбора да завърши по-напред от 26-ата позиция. Причината за това бе, че докато Лос Анджелис се представяха прекрасно в отбрана, те не успяваха да бъдат толкова ефективни в предни позиции и така този тим се превърна в отбора, в чиито мачове виждахме най-малък среден брой голове.

Когато ще залагате за Под/Над попадения, трябва да знаете, че игрищата в НХЛ / NHL са с по-малки размери, отколкото са тези в хокейните първенства в европейските държави. Това, естествено, влияе върху броя на попаденията. Не пропускайте да вземете предвид тази разлика когато правите прогнози за NHL хокей. Популярен букмейкър за хокейни залози е еврофутбол.

Заключение

Тези залагащи, които се доверят най-вече на шестото си чувство, вместо на сухата статистика, ще им се наложи да отделят доста време за гледане на хокейни мачове, за да добият ясна представа какъв и ритъмът на този спорт. Той е специфичен с това, че се използват напълно различни играчи за различните ситуации в течението на срещата. Преливането от линия в линия е изключително важно за победата на един отбор. Всъщност, всеки детайл е важен, за успешни хокейни прогнози и залози, така че трябва да вникнете по-дълбоко в дебрите на играта, за да станете успешни залагащи на нея.

Оцени това post
0 0 votes
Article Rating
Оценете това ръководство:
Оцени това post
Абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments