Съвети за успешни залози на снукър

snooker

Спортът снукър има изключително дълга и интересна история, но неговото навлизане като мейнстрийм спорт с огромна популярност по целия свят започна през 1970-те години. Някои експерти посочват, че причината за повишения интерес към снукъра през този период се крие в появата на цветната телевизия, защото това определено е един от спортовете, които много трудно могат да бъдат гледани на черно-бял екран.

Сега обаче има идеални условия за преки предавания на снукър, особено с модерните компютърни графики и симулации, които позволяват да видим играта от всеки един ъгъл, като това е един от спортовете, които най-често можем да видим днес по спортните телевизии, а самият спорт си има милиони верни фенове по света.

По Евроспорт можем да гледаме всяка година най-интересните турнири, като черешката на тортата е Световния снукър шампионат.

Тази игра е много интересна не само за наблюдаване, но и за залози на нея. Все повече стават хората, които залагат на снукър в букмейкърските къщи в интернет.

Снукър пазари

Като в почти всеки друг спорт, и в снукъра най-популярният вид пазар е този за победител в мача. Сериозен интерес предизвикват и залаганията за това кой ще вдигне трофея в турнира, който се провежда в момента. Всъщност, можете да залагате не само за сега играещите се надпревари, но и за предстоящите такива – още след края на Световното първенство, букмейкърите започват да предлагат ставки и за изданието през следващата година. Освен залози за победител в мачовете и турнирите, онлайн сайтовете за залози предлагат и много други видове залози, включително:

  • Точен резултат – Както когато залагаме на футболен мач, така и в снукър мачовете може да се правят залози за точния резултат в двубоя. Този пазар е интересен, но и в същото време доста труден за прогнозиране, особено когато мачът е във формат с повече фреймове. По-малките турнири се играят във формат до 5 фрейма, но в заключителните етапи на Световното първенство, например, се играе до достигане на 17 или повече фрейма и тогава вече прогнозирането на точния резултат става доста трудна задача.
  • Победител във фрейм – Когато залагате на снукър мач в разделите за залози на живо, ще имате възможност да прогнозирате и кой от двамата играчи ще вземе следващия фрейм. Ако единият състезател се представи добре в настоящия фрейм, много вероятно е да се представи добре и в следващия, тъй като инерцията е важен фактор в снукъра. Някои букмейкъри предоставят възможност и за залози за победител в настоящия фрейм.
  • Кой играч ще вкара първата червена топка в следващия фрейм – Още един интересен пазар в залозите на снукър на живо. По принцип, по-добър шанс да вкара първата червена топка във фрейма има този играч, на който НЕ се е паднала честта да прави разбиващия удар (първия удар във фрейма). Най-добрите снукър играчи умеят да правят много добре начални удари и обикновено успяват да скрият бялага топка на безопасно място, но дори и топ играчите не винаги правят добри разбиващи удари и дават добра възможност на противника си да започне брейк.
  • С какъв цвят ще бъде първата вкарана цветна топка в следващия фрейм – Много любопитен пазар, в който вашата цел е да познаете коя от цветните топки ще бъде първата вкарана в следващия фрейм. Статистиката показва, че синята и черната точка най-често биват първите вкарани цветни топки, а малко зад тях е розовата. Останалите са доста по-малко вероятни опции, като жълтата заема последната позиция в своеобразната класация. В помощ за този пазар би ви било да знаете каква е скоростта на масата. На бързите маси кюбола може по-лесно да стигне до боук зоната, където играчът ще трябва да атакува някоя от трите топки, носещи най-малко точки.
  • Кой първи ще достигне до 20, 30 или 40 точки – Имате възможност да прогнозирате и кой първи ще достигне до определен брой точки.
  • Брой точки във фрейма – Както във футбола можем да залагаме за Под/Над 2,5 гола, така и снукъра можем да залагаме за Под/Над определен брой точки. Например, ако поставите залог за Над 105,5 точки, трябва да се надявате двамата играчи да съберат общо 106 или повече точки, за да бъде залогът успешен.

Съвети за повече успешни прогнози

Разбира се, всеки спорт е малко или много непредвидим и в това е магията на спорта като цяло, но в общи линии можете да имате предвид, че с колкото повече фреймове е форматът на двубоя, толкова по-малко вероятно е аутсайдерът да поднесе изненада и да спечели срещата. Когато мачът се играе до достигане на 5 фрейма става доста по-възможно да видим изненада. 5 фрейма не са нищо в снукъра на професиоално равнище. Всеки професионалист има уменията да прави дълги брейкове, които да му донесат победата във фрейма, стига да му се отдаде подходяща възможност за това. Това далеч не означава, че аутсайдерите нямат никакъв шанс в по-дългите мачове – просто в тях късметът играе по-малка роля и е по-вероятно класата на фаворита да си проличи.

Винаги, преди да поставите залог на снукър мач, вижте как са се представили участниците в него в последните си мачове. Директните сблъсъци не са толкова важна статистика в снукъра, колкото в други спортове, така че нея можете да я пропуснете. Макар че дори и в този спорт има някаква форма на явлението “Неудобни съперници”, от много по-голямо значение е да се запознаете с моментната форма на играчите.

Ще ви бъде много полезно да гледате снукър предавания на живо, ако залагате на снукър мач на живо, особено ако имате достъп до коментар на човек, който наистина разбира от този спорт. Той не е с кой знае колко бързо темпо, така че коментаторите имат достатъчно време да направят анализ за случващото се на масата. Този анализ може да ви бъде изключително полезен при взимането на решението на какво да заложите.

5/5 - (1 vote)
0 0 votes
Article Rating
Оценете това ръководство:
5/5 - (1 vote)
Абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments