Топ 7 мита в залаганията

online-sports-betting

С главоломното развитие на спортните залагания в последното десетилетие, за обикновеният любител на залозите става все по-тежка задача да направи разлика между митовете в спортните залагания и съветите, които наистина имат смисъл. В интернет ще намерите много източници, даващи различни съвети за залаганията, но в действителност повечето от тях си нямат и представа за това, за което говорят. Умението да можеш да отсяваш митовете от фактите ще бъде в помощ на всеки един залагащ, помагайки му да не прави грешки. В следващите редове ще прочетете за най-разпространените митове в света на залаганията на спорт, които чисто и просто не са истина.

  1. Букитата никога не грешат

   Букитата няма как да знаят какво ще се случи в един мач, когато той още не се е изиграл. Те не са имали и възможността да гледат същия мач да се изиграва, например, 10 000 пъти, че да могат да определят абсолютно точните шансове за сбъдването на всеки един възможен изход в даденото събитие. Абсолютен мит е, че букитата никога не допускат грешки. Да, факт е, че за повечето от събитията букитата успяват доста добре да определят вероятностите за всеки един изход. Все пак те разполагат с отдели, занимаващи се ексклузивно с определяне на шансовете и съответно коефициентите. Тези отдели се справят добре с работата си, но това не означава, че винаги са прави. Освен това, не е задължително ставките да кореспондират пряко с реалното съотношение на силите – букмейкърите взимат и други фактори предвид при определянето им, като например за кой отбор се залага повече от техните клиенти.

  2. Не съществува безрисков залог

   Може и да не ви се вярва, но съществува един вид залози, или по точно техника за залози, която носи гарантирана печалба без никакъв риск. Тя се нарича “арбитражен залог“, като при нея играчите се възползват от разминаванията в коефициентите в различните букмейкърски къщи, което води до гарантирана печалба чрез залози на всеки един възможен изход в пазара. Например, ако за волейболния мач между Левски и ЦСКА един букмейкър предлага 1.90 коефициент за ЦСКА и 2.05 за Левски, а друг букмейкър – 2.05 за ЦСКА и 1.90 за Левски, залагайки и за двата отбора в двата букмейкъра (навсякъде залагайки на по-високия коефициент, естествено) ще си осигурите гарантирана печалба, без значение дали ще победят “сини“ или “червени“.

  3. От залози не могат да се правят пари

   Ако не става въпрос за арбитражни залози, естествена характеристика на спортните залози е наличието на известна доза риск. Риск обаче има във всеки един бизнес и като цяло във всичко. Макар по-голям процент от залагащите да са на загуба, има и един дял на умните играчи, които излизат на печалба от спортни залагания в дългосрочен план, а не са малко и играчите, които се занимават професионално с тях, тоест това е тяхната работа. Между професионалистите и постоянно губещите залагащи има доста разлики, но може най-важната сред тях е, че първите се отнасят към спортните залагания като към инвестиция и влагат в нея труд и желание, а вторите залагат просто заради тръпката и не правят никакъв анализ на нещата, на които залагат. Разбира се, да си във втората група няма нищо лошо – просто гледаш на онлайн залозите в България като забавление и не се интересуваш от резултатите (стига да залагаш суми, които не представлява проблем да бъдат загубени). Но ако искате постепенно да влезете в групата на печелившите играчи, ще трябва доста да почетете и да се потрудите. В сайта ни ще откриете много статии, които ще ви бъдат от помощ по пътя към спорните залози стратегии в сайтовете за футболни залози.

  4. Букмейкърът губи, когато фаворитът загуби

   Букмейкърите не се притесняват особено, когато се случват изненади в залозите и има печеливши залози на големи коефициенти. Всички може би сте прочели репортажите за шампионския трофей на Лестър в английското първенство за сезон 2015/16 и за многото хора, които са имали печеливши залози при изумителния 5000 коефициенти. Вероятно голяма част от вас са си помислили, че букитата едва ли не са пред фалит заради този случай. Но, от друга страна, колко ли залози са приели за титла на Челси, Сити, Юнайтед, Арсенал, Ливърпул и т.н. все губещи залози? Букитата успяват да балансират залозите така, че в повечето случаи не се интересуват кой пазар ще е печеливш. Точно в примера с Лестър те наистина бяха на загуба, но това е едно от много малкото изключения, а и загубата далеч не е толкова голяма, колкото си мислите, именно заради всички тези губещи online залози за останалите 19 отбора в шампионата.

  5. Коефициентите са без значение, просто трябва да имаш повече печеливши фишове

   Ако коефициентите бяха без значение, а просто трябваше да имаме много успешни залози, всички щяхме да залагаме само за победи на Барса, Реал, Байерн и Ювентус всяка седмица и щяхме да забогатеем. Залаганията днес обаче не са устроени по този начин. Факт е, че големите отбори, тоест фаворитите, печелят по-голямата част от своите срещи. Но това не означава, че ако се залага всеки път за тях ще стигнем до печалба в края на сезона, тъй като ставките за тях отразяват шанса им за победа или, с други думи, те са ужасно ниски. Коефициентите не са без значение, а напротив – есенцията в спортните залагания е да откриете залози, чиито коефициенти превъзхождат реалния шанс за случването им. Ако намерите, например, коефициент 2.15 за събитие, чиито шансове за сбъдването му сте оценили на точно 50%, това е един много изгоден залог и със сигурност много по-изгоден, отколкото ако залагате на сляпо за някой фаворит.

  6. Повечето мачове са манипулирани

   Безспорен факт е, че спортният свят все още е много далеч от изкореняването на корупцията в спорта. Това обаче не означава, че всяко едно спортно събитие е уредено. Играчите обичат да си мислят така, за да прехвърлят вината от грешните си решения върху някого другиго. Това, че някой отбор загуби, след като е водил в резултата, не означава, че е загубил нарочно. Понякога виждаме наистина доста странни развои на спортните събития, но все пак това е магията на спорта – ако мачовете се развиваха праволинейно и еднообразно, никой нямаше да ги гледа.

  7. Букмейкърите са по-изгодни от борсите за залозите

   Много хора избягват да залагат в борси за залози като Betfair, защото им се струват сложни за използване и/или неизгодни за игра. Нито едно от тези неща не е вярно обаче – борсите са много лесни за използване, а в същото време в повечето случаи дават и повече стойност от залозите в букмейкърските къщи, залозите там са добри стратегии за спортни залози.

Оцени това post
0 0 votes
Article Rating
Sending
User Review
0 (0 votes)
Оценете това ръководство:
Оцени това post
Абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments